Net Promotor Score (NPS): de motor voor autonome groei, innovatie en procesvernieuwing!

Net Promotor Score (NPS): de motor voor autonome groei, innovatie en procesverni

In elke organisatie zoeken ambitieuze, betrokken managers naar maatregelen om de autonome groei te versterken. Autonome groei geeft immers lucht in een beperkt budget en maakt daarmee nieuwe initiatieven mogelijk.

Autonome groei genereert werk!

In deze tijd van onzekerheid worden budgetten scherp ingesteld en scherp bewaakt. Er is niet veel ruimte voor nieuwe initiatieven. Innovatie en procesvernieuwing lijden daar onder.

Een van de weinige manieren om enige ruimte te kunnen creëren is groei. In het algemeen is groei duur en wordt daarom op een hoog niveau in de organisatie bewaakt.

Er is echter een vorm van groei waarvoor dat minder geldt: de autonome groei. Als een manager erin slaagt autonome groei te realiseren voor zijn afdeling, dan komt er automatisch enige ruimte voor nieuwe zaken als innovatie en procesverbetering. Er is eenvoudig weg meer geld beschikbaar en dat kun je (gedeeltelijk) aanwenden voor nieuwe zaken.

Het streven naar autonome groei is daarom iets wat actief in de gaten gehouden zal worden. Het heeft een hoge attentiewaarde. Het is dus de moeite waard om te zoeken naar instrumenten die autonome groei kunnen faciliteren.

Net Promotor Score (NPS): de motor voor autonome groei!

Een van de belangrijkste instrumenten is de Net Promotor Score (NPS). NPS bestaat sinds 2003. Het berust op het gegeven dat mensen, die bereid zijn een organisatie bij vrienden en bekenden aan te prijzen, een grote waarde hebben voor die organisatie. Zij zijn de ambassadeurs, die nieuwe mensen aantrekken. Vandaar dat er een bewezen, duidelijke relatie bestaat tussen het NPS-resultaat en de autonome groei van een organisatie. En intuïtief klopt dit natuurlijk volkomen!

Dat betekent ook dat procesvernieuwing prima gestuurd kan worden op grond van het NPS-resultaat. Er kan geen misverstand meer zijn tussen het doel van de vernieuwing en het directe resultaat: de autonome groei!

NPS: voor Profit en Not-For-Profit!

Oorspronkelijk is NPS ontwikkeld en getest voor de profit sector. Echter, voor de not-for-profit sector werkt het net zo!

Stel dat een gemeente bijvoorbeeld sneller van onbezette bouwkavels af wil, met als belangrijk resultaat directe inkomsten uit de verkoop en de jaren daarna extra inkomsten uit belasting. Doordat burgers en bedrijven die gemeente aanprijzen, trekt dat automatisch meer belangstellenden. NPS is daarvoor een prima instrument!

En nog een totaal ander voorbeeld. Stel dat een zorginstelling niet aan voldoende personeel kan komen. Als de medewerkers de organisatie aanprijzen bij anderen, dan stromen de geïnteresseerden toe. Ook hier kan NPS het instrument zijn, dat hier actief een positieve bijdrage aanlevert!

Waarom zoudt u niet eens vrijblijvend praten over de mogelijkheden van NPS voor uw organisatie! Een Quick Scan is gratis (in Nederland).

Hans Lodder, Leap Frog Improvement expert

Leap frog improvement is de methode, die sprongsgewijs belangrijke verbeteringen doorvoert.

Ik maak de efficiëntie van de status quo bespreekbaar. Ook zie ik meer oplossingen en creëer effectievere vormen van samenwerking. Dat leidt altijd tot betere resultaten.

Meer weten, laat me weten hoe ik je kan benaderen, door me een bericht te sturen of bel me op 06-23937263.

Je kent iemand, die ook efficiëntie van de status quo bespreekbaar maakt. Waarom stuur je deze blog dan niet door? Namens haar of hem alvast bedankt!

Hans Lodder
Leap frog improvement expert

Spectaculair succes wordt altijd voorafgegaan door niet spectaculaire voorbereiding.

 de autonome groei motor!


Back to top