Mijn KPI-selectie: wat kan je er mee?

Performance: de man op de maan!

Mijn best gelezen blog gaat over mijn definitieve KPI-checklist. Maar wat kun je eigenlijk met zo'n uitgebreide lijst (overigens uitstekende) KPI's?

Het staat vast dat de blog een enorme keuze aan KPI's bevat. Dat kan een lezer op allerlei goede ideeën brengen voor een eigen KPI set, want er staan heel veel goede, vooral op efficiency gerichte KPI's in. Dat grote aantal is natuurlijk ook verwarrend. Want welke heb je nu eigenlijk nodig voor een prima dashboard?

Ik wil mijn processen verbeteren!

Dat enorme aantal kan betekenen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Verlies dus niet het doel uit het oog: verbetering van processen. Dat is het belangrijkste. De rest vormt een concrete uitwerking van dit doel.

Een nul-meting geeft straks inzicht in of de verbeteringen succes hebben. Dat betekent dat je een diep inzicht wil krijgen in alle symptomen en fysieke verschijnselen die samenhangen met het proces. Want dit is de essentie van een KPI: inzicht en sturing! Aan die kenmerken zijn reële kosten gekoppeld. Dan is het tijd om de requirements op te stellen voor een betere situatie. Uiteraard komen daar de symptomen en kosten (KPI's!) weer in terug. Anders zijn de nieuwe en oude situatie niet meer vergelijkbaar.

Dat is alles. En neem als motto: spectaculair succes wordt altijd voorafgegaan door niet spectaculaire voorbereiding.

Hans Lodder creëert een geheel nieuwe ervaring in samenwerking

Ik creëer een geheel nieuwe ervaring in samenwerking binnen organisaties, door het doorbreken van de status quo. Dat leidt altijd tot betere resultaten. Al zo'n 20 jaar.

Na verloop van tijd slijten bepaalde patronen in. Sommige patronen zijn productief andere niet. Als de resultaten te ver afwijken van de verwachtingen kan je dat persoonlijk raken en je sterk beïnvloeden als persoon. Je vraagt je af of je wel de goede dingen doet en alles gedaan hebt wat je kunt doen? Hoe lang je nog door gaat? Dan ontstaat er een status quo. Het doorbreken van de status quo en het creëren van een nieuwe ervaring in effectievere samenwerking in organisaties is wat ik doe. Dit leidt altijd tot betere resultaten. Al zo'n 20 jaar.

Meer weten, laat me weten hoe ik je kan benaderen, door me een bericht te sturen via Hans Lodder of bel me op 06-23937263. Stuur de link naar deze blog gerust door naar anderen, die het ook wel eens lastig vinden om goede KPI's te vinden! Alvast bedankt!


Back to top